Pro Marshall
Întrevedere între experții CPM și reprezentanții MAI

Întrevedere între experții CPM și reprezentanții MAI

  • 19.09.2019

La 19.09.2019, reprezentanții Centrului Pro Marshall din Republica Moldova au avut o întrevedere cu reprezentanții Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA)  organizat în cadrul proiectului Integritate prin Responsabilitate pentru Credibilitate în MAI. Scopul vizitei a fost de informare și documentare privind rolul SPIA consolidarea integrității instituționale în cadrul MAI, realizarea Planului sectorial de acțiuni anticorupție în domeniul asigurării ordinii publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.597 din 26.06.2018.

Adițional, au fost discutate subiectele:

  • Semnarea acordului de cooperare între MAI și CPM;
  • Prezentarea succintă a proiectului: scop, obiective, activități, impact;
  • Discutarea activităților și priorităților în cadrul proiectului.  

Interlocutorii au convenit asupra activităților organizate în comun, printre care: mese rotunde, dezbateri publice, chestionare și focus-grupuri, vizite de documentare în regiuni. 

Evenimentul face parte din activitățile de promovare a integrității instituționale a MAI, realizate de către Centrul Pro Marshall în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne în cadrul proiectului ”Integritate prin Responsabilitate pentru Credibilitate”, parte a proiectului „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova”, implementat de UNDP Moldova, cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.

Product Image
Product Image
Product Image