Pro Marshall

La 8 decembrie 2009 la Chişinău se vor desfăşura lucrările seminarului internaţional cu genericul „Consolidarea cooperării dintre instituţiile publice, mass-media şi societatea civilă din Republica Moldova

  • 30.11.2009

Centrul Pro Marshall din Republica Moldova Vă informează că pe data de 8 decembrie 2009 la Chişinău se vor desfăşura lucrările seminarului internaţional cu genericul „Consolidarea cooperării dintre instituţiile publice, mass-media şi societatea civilă din Republica Moldova în combaterea terorismului”.

Seminarul internaţional va fi organizat de Centrul Pro Marshall din Republica Moldova şi Ministerul Apărării al Republicii Moldova.

Acest seminar internaţional va oferi un bun prilej pentru a analiza relatiile intre instituţiile publice din Republica Moldova, mass-media şi societatea civilă in domeniul combaterii terorismului în vederea identificării cailor de urmat pentru consolidarea cooperării eficiente dintre acestea. Pe un plan mai larg, seminarul va oferi ocazia unui schimb de informatii în cea ce priveşte bunele practici şi directiile de actiune pentru consolidarea cooperării dintre instituţiile publice, mass-media şi societatea civilă in domeniul securitatii si apararii. Alte obiective majore ale acestui seminar sunt intelegerea de catre mass-media si societatea civila a necesitatii şi cerinţelor combaterii terorismului, precum si crearea unei perspective comune a instituţiilor publice, reprezentanţilor mass-mediei şi societăţii civile din Republica Moldova asupra dezvoltarii şi implementarii politicilor naţionale antiteroriste.

Evenimentul va reuni reprezentanti ai institutiilor implicate in combaterea terorismului, ai mass media si ai societatii civile care activează în domeniul afacerilor externe şi securităţii din Republica Moldova. Ambasadori si reprezentanti ai misiunilor diplomatice acreditate la Chisinau, precum si experti din tarile NATO si PfP, din partea OSCE si a Adunarii Parlamentare a NATO au fost de asemenea invitati la acest seminar.

Deschiderea oficială a seminarului internaţional cu genericul „Consolidarea cooperării dintre instituţiile publice, mass-media şi societatea civilă din Republica Moldova în combaterea terorismului” va avea loc pe data de 8 decembrie 2009, ora 10.00, în incinta Centrului de Conferinţe al Ministerului Apărării (şoseaua Hînceşti, 84).

Acest seminar internaţional este co-organizat de Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi Centrul de la Geneva privind Controlul Democratic al Forţelor Armate (DCAF).