Pro Marshall

"Cyberterorismul - o provocare a secolului XXI pentru securitatea statului".

  • 08.10.2009

Centrul Pro Marshall din Republica Moldova Vă informează că în zilele de 12-16 octombrie 2009 la Chişinău se vor desfăşura lucrările training-ului cu genericul "Cyberterorismul - o provocare a secolului XXI pentru securitatea statului".

Training-ul va fi organizat de Centrul Pro Marshall din Republica Moldova în cooperare cu Centrul de Excelenţă de Apărare Împotriva Terorismului, Ankara, Turcia, Personalul Internaţional NATO, Departamentul pentru Politică şi Planificare a Apărării, Bruxelles, Belgia şi cu suportul Programului Ştiinţa pentru Pace şi Securitate NATO.

Proiectul reprezintă un prim pas în asigurarea unei noi înţelegeri a securităţii cibernetice, astfel încât procedurile de instruire vor servi scopurilor educaţionale. Training-ul va oferi oportunitatea susţinerii iniţiativelor în examinarea convingerilor de bază despre crima cibernetică, care, în mod evident, trebuie analizată şi investigată în mediul guvernamental, academic, în sectorul de apărare şi industrie. Proiectul este conceput pentru a oferi un cadru informaţional liderilor structurilor securităţii naţionale în materie de cyber-securitate. Proiectul va contribui la un schimb fructuos de informaţii şi la sporirea nivelului de cunoştinţe în domeniul respectiv, precum şi la dezvoltarea abilităţilor reprezentanţilor structurilor sectorului de securitate în vederea implementării progresive a soluţiilor economice şi sociale, realizării politicilor şi reformelor în domeniul securităţii, justiţiei, politicii externe şi afacerilor interne în contextul Politicii de Vecinătate a Uniunii Europene şi a cooperării Alianţei Nord-Atlantice cu Republica Moldova.

. Evenimentul va reuni factori guvernamentali, ambasadori, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, reprezentanţi ai ministerelor, agenţiilor şi organizaţiilor responsabile de securitatea naţională.

Deschiderea oficială a training-ului cu genericul "Cyberterorismul - o provocare a secolului XXI pentru securitatea statului" va avea loc pe data de 12 octombrie 2009, ora 09.00, în incinta Centrului de Conferinţe al Ministerului Apărării (şoseaua Hînceşti, 84).

Persoanele de contact:
Tatiana Busuncian
Directorul Centrului Pro Marshall
din Republica Moldova
Mobil + /373 /69067969
Ala Diaconu
Specialist Relaţii Publice,
Ministerul Apărării al RM
tel: +/373 22/ 252412