Pro Marshall

Donaţie de echipament Ministerului Afacerilor Interne ale Republicii Moldova în cadrul Programului Preliminar pe Ţară al Corporaţiei Provocările Mileniului

  • 03.02.2009

În cadrul Programului Preliminar pe Ţară al Corporaţiei Provocările Mileniului, Ambasada SUA a donat Ministerului Afacerilor Interne ale Republicii Moldova echipament de investigaţie în valoare de aproximativ 100 000 dolari pentru a ajuta Ministerul în combaterea corupţiei, precum şi pentru îmbunătăţirea capacităţilor de anchetare a poliţiei Republicii Moldova.

Echipamentul va fi furnizat Institutului pentru Instruire Profesională Continuă al Ministerului de Interne şi Secţiei Afacerilor Interne a Ministerului. Scopul acestei asistenţe tehnice este de a contribui la dezvoltarea capacităţilor de investigare a cazurilor de corupţie, comise de către ofiţerii de poliţie şi în diviziunea afacerilor interne a Ministerului.

Echipamentul donat include: calculatoare, imprimante/scanere color, proiectoare PowerPoint, aparate digitale de fotografiat, aparate de înregistrare video, playere CD/DVD/VHS, televizoare cu ecrane plat, seturi de fotografiat, aparate pentru amprente digitale, servere cu capacitate mare cu firewall, calculatoare portabile, modemuri portabile etc.

Echipa consultativă a TCP a lucrat de asemenea pentru a ridica capacitatea unităţilor implicate în anchetele de corupţie prin furnizarea de echipamente şi tehnologii informaţionale utilizate în investigarea personalului implicat în corupţie.

Noile calculatoare şi echipamentul de investigaţie vor crea un sistem de informare integrat, care va permite personalului Ministerului Afacerilor Interne în fiecare raion să comunice în siguranţă şi să livreze la sediul central informaţia de anchetă privind incidentele legate de integritatea poliţiei.