Pro Marshall

Vizite in teren la comisariate de politie

  • 03.10.2008


Centrul Pro Marshall în zilele de 2 şi 3 octombrie curent a efectuat vizite în teren la Comisariatele de Politie din Nordul, Sudul şi Centrul ţării, în total 17 Comisariate de Poliţie:

- Nord : Briceni, Bălţi, Edineţ, Rîşcani, Floreşti
- Sud : Cahul, Leova, Cantemir, Cimişlia
- Centru : Hînceşti, Ungheni, Ştefan Vodă, Orhei
- Comisariatele de poliţie din municipiul Chişinău: sectorul Centru, Buiucani, Rîşcani, Botanica

Scopul vizitelor a fost chestionarea anonimă a colaboratorilor atestaţi de diferite niveluri conform unui eşantion prestabilit pentru fiecare comisariat în parte întru a evalua şi monitoriza implementarea Hotărîrii Guvernului nr. 32 cu referire la Prevenirea şi controlul corupţiei în sistemul afacerilor interne.

Suplimentar la chestionare monitorii au avut sarcina de a atesta prezenţa panourilor informaţionale anticorupţie în locuri vizibile pentru cetăţeni şi pentru colaboratori. Comisarii au fost intervievaţi privind conectarea la internet, necesară pentru implementarea sistemului securizat de transmitere a informaţiilor (activitatea II-13 a Planului Preliminar de Ţară în Sistemul Afacerilor Interne), precum şi despre funcţionarea telefonului de încredere.

Vizitele la comisariatele din republică şi cele din municipiul Chişinău au fost realizate ca activitate comună a Centrului Pro Marshall şi Ministerului Afacerilor Interne în scopul cooperării reciproce eficiente întru prevenirea şi combaterea fenomenului corupţiei.